Εγκαίνια Sirius Sound & Lighting Systems

meyer-logo
Καλωσορίζουμε τη Meyer!
21 Ιουλίου, 2022
Immersive Sound Experience από τη Meyer
17 Μαΐου, 2023
meyer-logo
Καλωσορίζουμε τη Meyer!
21 Ιουλίου, 2022
Immersive Sound Experience από τη Meyer
17 Μαΐου, 2023

Με μια λαμπρή διήμερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εταιρείας μας Sirius Sound & Lighting Systems! Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις μας, στο όμορφο νεοκλασικό της Ζαΐμη 7 στα Εξάρχεια, όπου και τις δύο ημέρες του event, έδωσαν το «παρών» πολλοί επαγγελματίες του audio & lighting κλάδου και ιδιοκτήτες rental εταιριών απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ παραβρέθηκαν και στελέχη των κατασκευαστικών οίκων που αντιπροσωπεύονται από τη Sirius Sound. Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν εκ μέρους της Meyer Sound ο Wolfgang Leute - Managing Director της εταιρίας για την Ευρωπαϊκή αγορά, ο sales manager της RCF Massimo Bruni και ο Davide Venditti Proel export Area manager για λογαριασμό της Sagitter.

 

 

RCF και Meyer Sound με δυο νέα μεγάλα συστήματα...

Στα highlights της 2ημερίδας ήταν τα δυο ‘μεγάλα’ συστήματα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, από τις εταιρίες RCF και Meyer Sound αντίστοιχα, προσδιορίζοντας έτσι και τη βασική θεματική ενότητα της κάθε ημέρας.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη ναυαρχίδα της Meyer Sound, το PANTHER που αποτελεί ταυτόχρονα και την πλέον πρόσφατη υλοποίηση της εταιρίας, ένα line array σύστημα που σε ελάχιστους μόλις μήνες από την ανακοίνωση και τη διάθεσή του, έχει ήδη προλάβει να κατακτήσει τα rider κορυφαίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Ed Sheeran, Metallica κλπ), καθώς και τα μικρότερα line array συστήματα LEOPARD και LINA, ενώ ένα ζεύγος point source ULTRA X40 είχε αναλάβει τη μουσική αναπαραγωγή της βραδιάς, δίνοντάς μια γεύση της ηχητικής ταυτότητας και πιστότητας της Meyer Sound, που η αλήθεια είναι ότι τόσο πολύ έλλειψε τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα…

Αντίστοιχα, το σύστημα της RCF που πραγματοποίησε κι αυτό το ντεμπούτο του στη χώρα μας ήταν το HDL 50-A 4K, το πιο ισχυρό array της σειράς HDL της Ιταλικής εταιρίας.

Ωστόσο, το παρών έδωσαν και τα όλο το installation κομμάτι με πρωταγωνιστή την σειρά COMPACT-M, ενώ οι νέες κάρτες ήχου και τα studio monitor AYRA της RCF εκπροσώπησαν το Studio κομμάτι της εταιρείας.

Στον χώρο υπήρχαν τα ART915-A, ART945-A και ART910-A από τη νέα σειρά ART 9, καθώς και μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της καταξιωμένης σειράς ART7, όπως τα ART745-A MK4, ART735-A MK4, ART732-A MK4, ART715-A MK4, ART712-A MK4 και ART710-A MK4. Παρόντα επίσης και τα Line array συστήματα HDL6-A, HDL20-A, αλλά και τα Column array NXL24-A MK2.

 

 

Με τα φώτα της Sagitter

 

Αντίστοιχη παρουσία υπήρχε και με φωτιστικά προϊόντα της εταιρίας Sagitter, που επίσης αντιπροσωπεύουμε.

Η Sagitter που μετρά ήδη 30 χρόνια ως εταιρία, ιδρύθηκε το 1992 από έναν εκ των ιδρυτών της Clay Paky και το πρώτο της προϊόν ήταν το Prince Scanner, ενώ το πρώτο προϊόν που της έδωσε παγκόσμια αναγνώριση ήταν το Tracer, ένα πρωτοποριακό για την εποχή follow spot. Η εταιρεία αποκτήθηκε από το Proel Group το 2009, ενώ σήμερα η γκάμα της απαρτίζεται από πολλές κατηγορίες προιόντων όπως controllers, κινούμενες κεφαλές, LED Moving Heads ,  LED Projectors και LED Battery Projectors, Stage LED, Ambient Effects, αρχιτεκτονικά LED φωτιστικά, φωτιστικά για DJing, καθώς και παρελκόμενα όπως wireless DMX, cable protectors, clamp & rigging, DMX cables κλπ

RCF HDL 50-A 4K – η ναυαρχίδα της σειράς

 
 

Η ναυαρχίδα της σειράς HDL πραγματοποίησε το ντεμπούτο της λίγο πριν την πανδημία, στην έκθεση Prolight+sound της Φρανκφούρτης το 2019 και ουσιαστικά τώρα είναι η περίοδος που χτυπά δυνατά την πόρτα των αγορών με όπλα του τον υψηλό λόγο τιμής προς απόδοση που επιτυγχάνει, την ευελιξία του αν και μεγάλο σύστημα, και το λογότυπο της RCF στη μπροστινή σίτα. Το 4Κ πήρε τη σκυτάλη από το απλό HDL-50 (το οποίο έχει αντικαταστήσει στη σειρά HDL), ενώ η 4Κ ένδειξη δίπλα από την ονομασία του προέρχεται από τους 4 onboard Class-D ενισχυτές που φιλοξενούνται στην καμπίνα του.

Πρόκειται για ένα 3δρομο line array module, 8 μεγαφώνων, που προορίζεται για εφαρμογές και event μεγάλου βεληνεκούς σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Η ονομαστική του ισχύς ανέρχεται στα 4.000 watt RMS και 8.000 Watt κορυφής αντίστοιχα, ενώ το μέγιστο SPL του στα 143dB. Φυσικά υποστηρίζει RDNet networked management και monitoring, ενώ ο ενσωματωμένος DSP επεξεργαστής του υποστηρίζει 32bit ανάλυση και λειτουργεί στα 48kHz.

Το διάγραμμα κάλυψής του ανέρχεται στις 90 x 10μοίρες στον οριζόντιο & κάθετο άξονα αντίστοιχα και γι’ αυτό φροντίζει ένας 4PATH κυματοδηγός συμμετρικής σχεδίασης.

Το «αποτύπωμα» του Πάνθηρα…

 

Όταν βρίσκεται κανείς μπροστά στη νέα line array ναυαρχίδα μιας κορυφαίας εταιρίας όπως η Meyer Sound, περιμένει να δει ένα ηχείο μεγάλο σε όγκο και μέγεθος, με αντίστοιχο βάρος και impact. Συνήθως έτσι είναι οι ναυαρχίδες. Κι όμως, το PANTHER, πράττει ακριβώς τα αντίθετα, καθώς στη Meyer βρήκαν τον τρόπο να παρουσιάσουν ένα ‘μεγάλο’ και ισχυρό ηχείο, μικραίνοντάς το.

Ουσιαστικά το Panther σηματοδοτεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αλλαγή νοοτροπίας στη Meyer όσον αφορά το συνολικό αποτύπωμα του νέου κορυφαίου ηχείου της. Στη Meyer Sound έχουν κατανοήσει πλήρως και υποστηρίζουν εμπράκτως τις νέες περιβαλλοντικές πολιτικές που απαιτούν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και ταυτόχρονα μικρότερο αποτύπωμα για τις μεταφορές και τα logistics, καθώς οι περισσότερες παραγωγές μετατοπίζονται πλέον σε ένα πιο ‘δικτυωμένο’ περιβάλλον.

Έτσι, παρά το ‘stadium level performance’, το PANTHER ζυγίζει μόλις 68 κιλά, υποστηρίζει dual analog/Milan AVB network input module, καθώς και προδιαγραφές αδιαβροχότητας IP55 με το συνολικό κόστος κτήσης / χρήσης να είναι συγκριτικά μικρότερο από τα συστήματα LEO και LYON. Τα ηλεκτρονικά μέρη του PANTHER δεν προέρχονται από κάποιο άλλο μοντέλο, καθώς είναι σχεδιασμένα εξαρχής και βασίζονται σ’ έναν νέας γενιάς και πανάλαφρο 4-κάναλο ενισχυτή Class D. Η καμπίνα του φιλοξενεί longer-excursion 12-ιντσα γούφερ και νέα 3ιντσα compression drivers για τις υψηλές. Όσον αφορά τις επιδόσεις του, επιτυγχάνει μέγιστο peak output που ξεπερνά τα 150 dB SPL και όλα αυτά από μια καμπίνα συνολικού όπως είπαμε βάρους 68 μόλις κιλών που σύμφωνα με τη Meyer Sound αποτελεί την ελαφρύτερη στην κατηγορία της.

Κοινοποιήστε το: